Vijf voordelen van online loopbaanbegeleiding

  • Berichtcategorie:blog
  • Leestijd:3 minuten gelezen

Elk nadeel heeft zijn voordeel, zo ook bij online loopbaanbegeleiding. Waar we in onze vorige blog oplossingen boden per nadeel van het online werken, zetten we vandaag graag even de voordelen in de kijker.

 

Voordelen aan online loopbaanbegeleiding:

  1. Je hoeft je niet te verplaatsen en spaart dus tijd uit. Dit is ook beter voor het milieu 😉

  2. Wij merken dat het gesprek voor vele klanten gemakkelijker ’s avonds gepland kan worden, net omdat er geen verplaatsing nodig is én ze geen babysit moeten zoeken. De sessie kan gepland worden wanneer de kinderen in bed liggen. En word je toch heel even weggeroepen door de zorg voor een kind, dan kan dit ook tijdens het gesprek. Voor een goed gesprek is het uiteraard belangrijk dat je niet constant wordt weggeroepen.

  3. Met de huidige maatregelen die regelmatig veranderen en waarbij je nu eens wel live kunt afspreken en dan weer niet, horen we bij klanten dat de online mogelijkheid de continuïteit van het traject waarborgt. Je hoeft je traject dus niet te onderbreken doordat je niet live kunt afspreken.

  4. Voor veel mensen is het altijd gemakkelijker om te praten met iemand die ze totaal niet kennen, iemand die geen (verborgen) agenda heeft en die niet betrokken is in de situatie. Het feit dat de fysieke afstand door het online gebeuren nog groter is, kan het nog veiliger maken.

  5. Volg je een infosessie over loopbaanbegeleiding, dan kan dit in volledige anonimiteit. Je kan je naam op het scherm aanpassen en je hoeft je camera niet aan te zetten. Zo hoef je jezelf niet te tonen, als je dit liever niet wilt in groep. Pas bij je individueel gesprek vragen we jouw anonimiteit te doorbreken.

Wij vernemen van klanten dat ze de online loopbaanbegeleiding positief ervaren. Heb je toch je bedenkingen en wil je nog enkele vragen stellen? Neem dan gerust contact met ons op of volg onze Facebook-live op maandag 28/12/2020 om 12u30 of 20u.