Je carrière in vraag stellen

  • Berichtcategorie:blog
  • Leestijd:2 minuten gelezen

Toen ik twaalf was, ging ik van een dorpsschool naar het middelbaar onderwijs in de stad. Spannend! Om één of andere reden wou ik graag Grieks-Latijn gaan studeren. Wat mij daarin triggerde, weet ik eigenlijk niet. Het leek me gewoon leuk om te doen. Niet dat ik later iets met Grieks of Latijn wilde doen in mijn carrière, want op dat ogenblik wilde ik nog verpleegster worden. Wat ik uiteindelijk niet geworden ben. Want gaandeweg twijfelde ik toch wel regelmatig aan wat ik wilde doen en veranderde ik al eens van gedachte.

Nu vraag ik me af: Wat wou jij later worden als kind? Waarvoor heb jij gekozen toen je twaalf was? En ben jij ook vaker van gedachte veranderd?
In hoeverre stel je nu je carrière in vraag? Wil je al eens van gedachte veranderen en zie je dat als een mogelijkheid of blijf je bij je eerdere keuze en waarom dan wel of niet?
Het is een gezonde reflectie om regelmatig eens stil te staan bij je carrière:

  • Wat heb ik allemaal al uitgebouwd?
  • Wat heb ik al gedaan?
  • Wat heb ik geleerd?
  • Wat zou ik eventueel anders willen?

Stel dat ik helemaal opnieuw kon beginnen, zou ik voor dezelfde job kiezen?
Je keuzes in vraag durven stellen, brengt vaak nieuwe inzichten en energie om verder te bouwen aan je loopbaan. De vragen durven stellen, hoeft niet per sé te betekenen dat je van job wilt veranderen of dat je ontevreden bent. Het biedt je de mogelijkheid om meer te ontdekken wat jij graag uit je werk wilt halen, wat je voldoening geeft en hoe je dit nog verder wilt uitbouwen, binnen je werk of daarbuiten. Zodanig dat jij met goesting kunt blijven werken!
En zodat de vraag ‘wat wil ik nog worden?’ elke keer weer gesteld mag worden. Want wie heeft ooit gezegd dat deze vraag niet meer kan wanneer je 10 jaar werkt, of 15 jaar, of 20 jaar?
Heb je zin in een gesprek hierover? Contacteer ons dan, wij luisteren graag naar jou en wie jij wilt worden.