We openen Huis Werk & Welzijn in Nieuwrode

  • Berichtcategorie:blog
  • Leestijd:5 minuten gelezen

Op zondag 24 oktober 2021 is het zover: dan opent Huis Werk & Welzijn. Zoals de naam al zegt: we richten ons op werkgerelateerde vragen en op het welzijn van iedereen! Bij de opening kan je vrij binnen en buiten lopen om te komen kennismaken en daarnaast kan je ook inschrijven voor sessies gedurende de hele dag! Wat er allemaal gratis wordt aangeboden, lees je hieronder:

Om 10u geeft Hilde een workshop ‘Snel oplossingsgericht strategieën bedenken’. In deze strategiesessie is er ruimte om te ontdekken of er een ondernemer in jou schuilt. Aan de hand van enkele gerichte vragen krijg je zicht op jouw vaardigheden en hoe je deze kunt inzetten. Ook als werknemer of werkzoekende ben je hier welkom!

Zit je al een tijdje vast in een situatie? Krijg je ergens niet direct vat op? Wil je vooruit en heb je toch het gevoel te blijven trappelen? Dan geeft deze sessie je de handvatten om vooruit te komen! Sla zelf de brug naar je gewenste toekomst door oplossingen te ontdekken die jou verder helpen. 

Deze sessie wordt om 11u gevolgd door Go4it!  Ben jij tussen 17 en 22 jaar? Of één van je kinderen? Twijfel je soms over welke stappen jij kunt zetten naar je toekomstige loopbaan? Ben je er nog niet helemaal uit welke opleiding jij best volgt?
Kom dan kennis maken met Gil en Elke: zij stellen graag Go4it! uit, een traject waarbij je samen op weg gaat om jouw toekomst vorm te geven. Bij Go4it! ga je samen met andere jongeren uitwaaien aan zee en frisse lucht geven aan je ideeën. Benieuwd wat dat je kan opleveren? Wil je al eens komen proeven? Kijken of het klikt met Gil en Elke? Schrijf je dan in voor deze sessie! 

Heb je er al eens over gedacht te starten als zelfstandige in bijberoep? Dan is de sessie om 12u iets voor jou: praktisch, informatief en vooral ook interactief. Je mag ad hoc je vragen stellen over wat er allemaal bij komt kijken wanneer je een bijberoep wilt opstarten:

  • Moet ik een boekhouder nemen?
  • Hoeveel mag ik bijverdienen?
  • Waar moet ik beginnen? 
  • Hoe maak ik een businessplan en financieel plan? En is dat wel nodig?
  • … 

Kortom, een bruisende middagsessie voor mensen die bruisen van de ideeën! 

Lerend netwerk voor leidinggevenden: wat is dat? Dat komt Gil om 13u uitleggen. Een lerend netwerk is als een intervisie met een inhoudelijke touch. In een veilige sfeer bijleren van andere leidinggevenden, waarbij je aan de slag gaat met je inzichten en begeleiding krijgt in het proces. 

Wil je weten hoe je dit organiseert? Wat het jou kan bieden? Wat de kracht is van lerende netwerken? Aarzel dan niet om langs te komen bij Gil!

 

Spelen met je team om tot verbinding en oplossingen te komen? Dan moet je zeker komen luisteren naar Elke om 14u! Zij legt Lego Serious Play uit, waarbij je aan de hand van een doordachte methodiek systemisch aan de slag gaat met jouw team. De methodiek betrekt iedereen van je team en laat jullie samen bouwen naar je eigen oplossingen en inzichten. 

Er al eens over nagedacht hoe je aan de hand van Lego verdieping kunt brengen in je team en organisatie? Nee? Vanaf nu dus wel!! Kom al je vragen stellen bij Elke. 

Ken je loopbaanbegeleiding nog niet goed? Weet je niet of het iets voor jou zou zijn? Of hoe het jou kan verder helpen? Om 15u leggen we je graag uit wat loopbaanbegeleiding voor jou kan betekenen! Uiteraard kan je de hele dag door vrijblijvend informatie krijgen, over alles wat we doen. 

Want naast loopbaanbegeleiding richt Huis Werk & Welzijn zich ook op dat tweede luik: welzijn voor iedereen! En wist je al dat het wetenschappelijk bewezen is dat zingen je gelukkig maakt? Wil je jouw geluksbatterijtje komen opladen? Dan kan je doorheen de hele dag deelnemen aan de initiatie Sing & Zang van Laura Groeseneken. Je stem gebruik je namelijk de hele dag door, dus waarom niet je eigen stem (beter) leren kennen en gebruiken? 

We weten het allemaal: welzijn staat niet los van beweging! En iedereen kan bewegen, je hoeft er geen speciale ervaring voor te hebben. Barbara Craenen begeleidt je hierin met een combinatie van verschillende bewegingsstijlen en technieken. Wil je eens een gratis proefles uittesten? Dan kan je inschrijven voor een sessie op woensdag 10 november (19u30 tot 20u30) en op zondag 14 november (10u tot 11u). 

Wij kijken er alvast naar uit om jou te ontmoeten!!