Over mezelf

Hey, ik ben Michel, een humoristische spring in’t veld. En behalve springen loop ik graag eens een lange afstand of duik ik in een ijsbad.

Ik werkte van 1997 tot 2021 op kinder- en jeugdpsychiatrie en begeleidde daar kinderen en jongeren met een autisme spectrum stoornis (ASS) en bijkomende gedrags-, eet- en/of emotionele problemen. Mijn carrière zet ik nu verder binnen UZ Gasthuisberg Leuven waar ik jongeren en volwassenen begeleid met een eetstoornis. Daarnaast blijf ik mijn passie als auticoach verder zetten en begeleid ik kinderen, jongeren en volwassenen met ASS, al dan niet met een eetstoornis, op hun pad in het leven.

Auticoaching

Kinderen, jongeren en volwassenen met ASS hebben vaak net dat beetje meer ondersteuning nodig die hen helpt in hun dagelijks functioneren. Ik kijk graag samen met jou wat jij en je omgeving specifiek nodig hebben. Deze begeleiding kan bestaan uit individuele begeleiding voor kinderen, jongeren en volwassenen met ASS. Hierbij wordt ook de context en familie betrokken; ouders, broers, zussen, grootouders, leerkrachten en/of partners. De begeleiding kan bestaan uit sport- en spelbegeleiding of uit het begeleidend werken met assistentie van dieren, dieren kunnen immers een belangrijke rol spelen bij de ontwikkeling en begeleiding van personen met ASS.

Autireach

Gezien de context niet los kan gezien worden ga ik graag met iedereen die belangrijk is voor de client aan de slag. Ouders, siblings, grootouders, partners en evenentueel leerkrachten worden zeer actief betrokken. Door mijn jaren ervaring en een banaba opleiding ASS heb ik geleerd om beeld, gedrag en taal (verbaal en nonverbaal) op zo’n manier aan elkaar te koppelen dat er duidelijkheid en inzicht komt, bij ouders en kind. We zoeken samen naar de juiste tools die voor iedereen bruikbaar zijn en resultaat opleveren. Bij het werken met kinderen, krijgen dus ook ouders de nodige aandacht. Bij volwassenen met ASS worden partners niet vergeten. Context is een belangrijke factor in het ganse begeleidingsproces. Het aanrijken van handvaten, maar ook een luisterend oor bieden vind ik belangrijk. De nadruk ligt vooral op samenwerking tussen alle partijen.

Ik werk vooral op maat van het kind, de jongeren en volwassenen en hun context.

Samen werk is samen sterk

Ik werk vooral visueel en inzichtelijk dit in combinatie met mindfullness en lichaamswerk creëren we samen voor jou het traject waar je het meest leermomenten uit kan halen om verder aan de slag te gaan.

Waar vind je me?

  • Huis Werk & Welzijn – Dorp 42 – 3221 Nieuwrode
  • tel: 0478 49 25 67


Contacteer me vrijblijvend voor een kennismakingsgesprek