Over mezelf

Hoi, ik ben Gil.

Na een loopbaan van meer dan 25 jaar als leidinggevende, zette ik in het najaar van 2017 de stap naar zelfstandige coach en consultant. Ik adviseer en begeleid organisaties en bedrijven in Vlaanderen bij hun organisatieontwikkeling, beleidsplanning en personeelsbeleid. Het begeleiden van individuen bij hun loopbaantraject maakt het plaatje voor mij compleet. Zo blijf ik vinger aan de pols houden op alle niveaus.

Ik ben gepassioneerd door de groei van elk individu. Ik geniet van de verschillen bij mensen en ga graag op ontdekking naar ieders’ context en eigenheid om van daaruit te vertrekken bij de zoektocht naar het intern kompas van een individu. Om zicht te krijgen op de ideale stap help ik mensen graag actief nadenken over hun eigen traject.

Amaze-ing denkt niet vanuit vaste normen. Amaze-ing denkt buiten de lijntjes. En dat spreekt mij enorm aan en geeft mij goesting om in dit team mee te werken. Een team dat zich onderzoekend opstelt bij elke cliënt en dit doet vanuit respect voor ieders’ context en waardenpatronen.  Daar wil ik graag bijhoren en mijn steentje bijdragen!

Ik behaalde in 2009 een postgraduaat ‘diversiteitsmanagement’ en ervaar dit als een meerwaarde om contextgevoelig te werken. Mijn jarenlange ervaring met leiding geven geeft mij de competenties om zowel vanuit het standpunt van medewerk(st)ers als dat van leidinggevenden te kunnen meedenken en zoeken naar hun intern kompas.  Ik kan me super goed verplaatsen in leidinggevenden. En net daardoor kan ik medewerkers inzichten geven over hoe de leidinggevende denkt. Aan de andere kant kan ik de leidinggevende inzichten geven over mijn ervaringen in het omgaan met medewerkers.

Sociale wetgeving, organisatieontwikkeling en rechten boeien me heel erg. Ik ben erg leergierig en kan ook heel snel nieuwe inzichten verwerven.

Ik geniet van vragen die diepgang nodig hebben.  Naast het werken met leidinggevenden en mensen die al een tijdje in het werkveld staan, werk ik ook super graag met jonge mensen.  Ik help hen graag zich oriënteren in de complexiteit die zij ervaren bij hun eerste jaren op de arbeidsmarkt en de daaraan gekoppelde andere veranderingen in hun leven zoals: op eigen benen staan, een gezin opstarten….

Enkele reacties van de mensen die ik begeleidde

Wat mij opviel is dat jij overal potentieel in ziet. Je bent zo breeddenkend en diepgaand. Je analyseert alles heel grondig. Ik kreeg bij jou het gevoel dat je echt geïnteresseerd bent in mij en dat je blijft zoeken om me te helpen oriënteren. Ik heb trouwens geen enkel moment het idee gehad dat je je mening aan mij wil opdringen. Het verbaasde me ook hoe groot jouw netwerk is.  
Je gaf me veel vertrouwen omdat je veel theoretische inzichten hebt op allerlei vlak. En regelmatig leg je iets uit met eigen praktijkervaringen. Ja, de combinatie praktijk/theorie…. dat is exact wat jou zo sterk maakt! Dankjewel, Gil.
T. uit Heverlee (op zoek naar arbeidsvreugde)

Gil kan waanzinnig snel iemand ‘door’ hebben. Ze stelt de juiste vragen en ‘door-vragen’. Ze luistert, analyseert en weet dan vragen te stellen die er boenk op zitten. In 4 uur tijd hebben we effectief iets bereikt. Ze slaagt erin om heel goed beeld te krijgen van de persoon die ze voor zich heeft en reikt informatie op maat. Dit is voor mij een teken dat ze een expert is. Ik ga haar zeker aanbevelen in mijn netwerk.
S. uit Elen (op zoek naar een andere job)

Ik zou jou zeker aanbevelen aan anderen. Jij biedt een luisterend oor, maar geeft ook de nodige feedback. Het enthousiasme om de samenwerking aan te gaan na het kennismakingsgesprek, maakte voor mij ook de beslissing om niet nog naar iemand anders te gaan voor de loopbaancoaching aan te vatten. Jij geeft mij het gevoel dat ik echt wel goed bezig ben en stimuleert ook na elke sessie om verder aan de slag te gaan. De handvatten waar ik om gevraagd had, reik je elke sessie opnieuw aan. Veel info om mee aan de slag te gaan. In het begin was ik wat overdonderd, maar doordat je de sessie erop weer het juiste zei, bracht dit weer rust in mijn hoofd. Je geeft het gevoel dat er gegroeid moet worden en dat veranderingen niet van vandaag op morgen moeten gebeuren. Een heel aantal issues behandel je door jezelf of jouw ervaring als voorbeeld te nemen. Zo wordt het voor mij ook echt visueel van hoe ik de zaken zou moeten aanpakken, maar dan op mijn eigen manier. Want je geeft ook goed aan dat iedereen anders is, en dat dat echt geen probleem is.
E. uit Bree (op zoek naar heroriëntering in huidige job)

Na meer dan 25 jaar in het onderwijs stelde ik mij de vraag of ik dit tot aan mijn pensioen wilde doen. En zo surfte ik eens naar de VDAB-site en kwam toevallig uit bij de rubriek loopbaanbegeleiding en loopbaancoach. Uit de lange lijst koos ik gewoon iemand van Dilsen zelf: Gil.
Door een 4-tal (gezellige/ heel natuurlijke) gesprekken bij mij thuis bij een tas koffie, kreeg ik een heel ander inzicht in mijn job. Gil maakte me ervan bewust dat ik wél goed bezig was en dat goed GOED genoeg is! Het hoeft niet allemaal perfect te zijn. Loopbaanbegeleiding wil niet automatisch zeggen dat je van job zal veranderen.
Doordat Gil gerichte vragen stelde, kreeg ik weer een frisse kijk op mijn gewone dagdagelijkse bezigheden van mijn job. Zelfs mijn collega’s werden erbij betrokken zodat ze een totaalbeeld van mij kreeg.
Ik kan Gil als loopbaancoach alleen maar aanbevelen. Ze doet haar best om je grondig te leren kennen, stelt duizend en één vragen en zoekt zelf ook dingen op/uit om je vooruit te helpen. Ze is ook all round geschoold, wat ook een pluspunt is, vind ik.
Yo. uit Dilsen-Stokkem

Ik was op zoek naar meer waardering, naar een job met minder stress en minder zware fysieke inspanningen. Gil heeft me de juiste vragen gesteld waardoor ik aan het denken gezet werd. Ik heb de loopbaancoaching als zeer positief ervaren. Dankzij deze sessies heb ik meer zelfvertrouwen gekregen en geloof ik er meer in dat ik dingen kan doen waarvan ik dacht dat ze te hoog gegrepen zouden zijn voor mij. Ik ben intussen een opleiding aan het PXL Hasselt gestart voor het graduaat leerkracht opleiding.
Omdat ik geen secundair diploma heb, had ik eerst verschillende tests moeten afleggen. Die ik vroeger niet eens zou doen en ik gewoon zou afhaken. Ik zou iedereen die twijfelt of onzeker is over zijn of haar job loopbaancoaching aanraden. Omdat het een andere kijk kan geven op dingen die iemand “normaal” is gaan vinden. Ik vind dat iedereen dat eens zou moeten doen tijdens hun werkcarrière.
Of je nu gelukkig bent in je job of niet.
Marco Di Stefano uit Maasmechelen

Wil je meer weten over mij?

Waar vind je me?

  • Huis Werk & Welzijn – Dorp 42, Nieuwrode (Holsbeek)
  • Dilsen-Stokkem

Contacteer me vrijblijvend voor een kennismakingsgesprek