Anders omgaan met fouten

Vergissen is menselijk. Fouten maken ook. En vooral: vanuit fouten leren we ontzettend veel.  Maar euh… is een fout echt fout? Of is het ‘anders’ dan verwacht? In deze sessie leren we kijken naar fouten, waar ze vandaan komen en hoe we fouten kunnen ‘omdenken’.  We zetten in op groeikansen en verhogen de kwaliteit.

Oplossingsgericht omgaan met tijdsdruk

Te weinig tijd om alle taken uit te voeren? Heb je ook het gevoel dat collega’s jouw agenda innemen? Of dat het vaak lijkt dat je je werkdag eindigt met meer taken dan voorheen?  Toenemende verwachtingen en groeiende planlast? In deze sessie staan we stil bij heel wat externe, maar ook interne aspecten die impact hebben op jouw tijd. Waar kan je zelf invloed op hebben? Hoe kan je rationeler omgaan met tijdsdruk? Een aantal praktische tips kunnen helpen om je tijd te optimaliseren.

Omgaan met stress

Steeds meer mensen worden geconfronteerd met werkstress. Om te vermijden dat we belanden in een burn-out, is het nodig om preventief te werken aan zelfzorg. In deze sessie leren we signalen herkennen. We staan stil bij mogelijke oorzaken en krijgen enkele concrete tips om stress te verminderen en/of te vermijden.